Renaissance Man – Babbadabba

2010.06.02. 17:46

 

Renaissance Man – Babbadabba
Minden ház-zenehallgatónak ismernie kell a Renaissance Man (Dubsided/Made to Play) nevet viselő skandináv csapatot, akik 2008 óta jelentős siekreket értek el nem csak Európában, de a tengeren túl is. Körülbelül három hónapja tértek vissza Amerikát átölelő turnéjukról, és bár meg is érkezett az új kislemez.
 

 

DubNoir Music - 1st Anniversary
A DubNoir egy deep house, house és techno vonalon mozgókiadó, ami gyakorlatilag Chris James arcával lépdel előre brit földön. A kiadófőnök éppen most ünnepli lemezkiadós vállalkozásának első születésnapját. Ennek tiszteletére ugyan csak egy gyertyát szabad elfújni, de ennél jóval több „vásárlás” gombra kattintással számolhat, olyan nyerő számokkal, mint a közepén megbújó Headshotboyz zene. 
 

 

Marten Hørger féle Muse edit

2010.06.02. 17:41

 

Marten Hørger féle Muse edit
Nyugalom , Marten Hørger neve hallatán nem baj, ha először memóriajavító kapszulák szedésén töprengünk el. Ugyanis a 29 éves német úriember fellépései által már kivívta a szakma elismerését (Breakspoll , Mayday stb), de megjelenései eddig még nem ostromolták az eladási listákat . Most viszont egész biztosan mozdul a fókusz a pult mögül a nemrégiben elkészült Muse edittel, ami egészen pontosan a Knights Of Cydonia számra készült.
 

 

 

Major Lazer & La Roux – Lazerproof
A Mad Decent alatt jött ki Lazerproof! című, ingyenesen letölthető mixlemez, ami alig két nap alatt a világ szinte összes blogját bejárta. Major Lazer (Diplo & Switch) legjátszottabb és leghíresebb számai most, La Roux segítségével kaptak új keretet, sőt új borítást.
 

Nacho Lovers - Deeper

2010.06.02. 17:36

 

Nacho Lovers - Deeper
Mi jut eszünkbe Kanadáról? Talán, hogy kettévágott fejjel élnek az ott lakók, félnek a sötétben és mindenre a jéghoki a mértékegység. Legalábbis a South Park és a How I Met Your Mother ezt mondja. Viszont, hogy deep-house-ból például egészen finom hanganyagok készülnek a hófödte hegycsúcsok között, ami már nem annyira evidens. Éppen ezért merüljünk el mélyen a Nacho Lovers Deeper című kislemezébe!
 

Afrojack – Bangduck

2010.03.17. 11:51

 

Afrojack – Bangduck
Rejtett együttműködésről lehet szó, ha Boris Dlugosch Bangkok-ját és Afrojack Bangduck-ját egymás mellé tesszük. Nem csak a cím, de a Turbo kiadós eredeti verzió fontosabb zenei momentumai is visszaköszönnek Afrojack, hivatalosan most debütáló verziójában.

Folytatás itt!

Kavinsky – Nightcall

2010.03.17. 11:50

 Érezzük, hogy ’80-as évek kalandozásainkból már csak az utolsó lépések hiányoznak, és már csak a legjobbakat hívhatjuk segítségül, hogy még egy-egy nightride-ra befizethessünk. Kavinsky beletartozik ebbe a körbe, és nagylemezt sugalló kislemeze, a maga klasszikus, francia romantikájával még mindig vonzóvá teszi az éjszakai vezetést. 


Folytatás itt!

2010.02.27. 18:09

 Boys Noize & Erol Alkan – Avalanche / LemonadeAlig csillapodott le a Waves / Death Suite körüli vihar, máris új frontvonulás érkezik, hatalmas lavinaveszélyt előre jelezve, a 2009-es év egyik kedvenc house kollaborációjától. A duplázó kislemez két eltérő irányból támad a két, címben rögtön lelőtt zenével. A megjelenés otthonát a Phantasy Records adja és halad a ping pong, ahogy a Boysnoize Records Waves / Death Suite-tal leütött szerváját ezennel fogadta Erol Alkan kiadója az Avalanche / Lemonade-val.

 

Folytatás az eredeti oldalon!

Vitalic – Second Lives

2010.02.27. 18:08

 Vitalic –Second Lives

Vitalic Falshmob-járól nehéz nem szuperlatívuszokban beszélni. A francia, aki a lehető legigényesebben vezényli a szinti-diszkót, most a Second Lives-ot veszi górcső alá, négy remixet is segítségül hívva az elemzéshez. 
 

Booka Shade – More

2010.02.27. 18:07

 Booka Shade – MoreA 2008-as The Sun & The Neon Light folytatásaként érkezőben a Get Physical Music következő kiadványa, az ötödik Booka Shade stúdió lemez. Walter Merziger and Arno Kammermeier ingyenesen elérhetővé tett kóstolója bíztató kezdet, de a teljes lemezről csak májusban hull le a lepel. 

 

Folytatás az eredeti oldalon!

 A ’90-es évek hősei – 1. részMost hogy beléptünk a következő évtized hajnalába, a lemezipar ismét a kijárt úton mocorog tovább, a jól megszokott 2 évtizedes késésnek köszönhetően a nyolcvanas évek megidézése végéhez ért. Beköszöntött a ’90-es évek vidám, színes forgataga, a producerek, lemezlovasok többsége ismét előveszi a polcokon porosodó minta CD-ket, az ifjak meg vigyorogva piszkálnak bele az akkori humoros, néha kicsit egyszerű, de mégis szerethető zenei világba.

Folytatás az eredeti oldalon!

BögreCast, ha elektronikus zenét hallgatsz!

A Bögrecast - bogrecast.hu egy oldal ahol, ha engeded, irányítják a figyelmed a techno a house és minden olyan szintetikus zene felé, ami mind bérletet kér a fülbe, ha hallod.

A Bögrecast szerint unalmas csak zenéket lövellni a világ felé, a kielégülést az jelenti, ha minden számunkra értékes producert vagy DJ-t meg is szólaltathatunk, és  nem az érdekel minket, hogy honnan a név vagy hogy mikor jön ki az új lemez. A BögreCast-ot az izgatja, hogy milyen ember van az egyes produkciók mögött. Azt kutatjuk, hogy mik az összetevői a sikerüknek, és aki rendszeres olvasónk, felfedezhet összehasonlító kérdéseket is, hogy könnyebben észrevehessük mennyire mást jelent egy hangszer vagy egy friss lemez két hasonló stílust játszó zenésznek.

A legolvasottabb (hallgatottabb) külföldi interjúk:

Paul Kalkbrenner
Justice
Moderat
Ellen Allien
Röyksopp
Toxic Avenger
Sascha Funke
Oliver Huntemann
MSTRKRFT
Laurent Garnier
Annie Mac

Snow Patrol
Kissy Sell Out
Boys Noize
datA

Noze
Alter Ego
Lützenkirchen

Balaton Sound második nap

2009.07.12. 12:48

A fesztivál másnapján két kraft zenéjét lehetett a hallójáratokba engedni. Egyik a másik rajongója, de persze nevetséges lenne hasonlítgatni az új generációs house banger bandát, a MSTRKRFT-OT, az ős elektronikus, minimalista gépvezér Kraftwerk-hez, de együtt ki is töltötték a Balaton Sound második, nedves, de megtelt partját. 

Tíz órára, egy kis Kollektivás bemelegítés után a fő produkció felé vettem az irányt, ahol a rekord jegyeladás ellenére könnyen lehetett mozogni a

 

 Kraftwerk utolsó pillanatig függöny mögé rejtett színpada előtt. És a kezdéssel elindult a történelmi séta vissza a gyökerekhez, ami még akkor is izgalmas, ha az eredeti felálláshoz csak Ralf Hütter alakja kötődik. De minthogy első élmény, szinte hihetetlen volt látni, ahogy lehull a lepel és felvillan a négy alak az ikonikus álványokkal, ami mögül ki sem mozdultak a show alatt. A zene mivel időtlen, beleillik a modern minimál világba is, egyáltalán nem olyan erőlködés szagú, ragaszkodás a régi sémákhoz, mint például az Underworld volt. A Kraftwerk nem akart mást mutatni, mint ami, csak odatették azt, amitől Kraftwerk a Kraftwerk a Radioactivity-vel, Autobahn-nal. 35 év telt el a forradalom kirobbanása óta, de még mindig érezhető az ereje, ahogy az ő erejük is, hiába a nagypapakor. Minden pontos volt, és előre kiszámított, mintha ők is gépek lettek volna, ahol hibának nincs hely.

 
A MSTRKRFT volt az, amire igazán készültem, és miután tisztáztam velük, hogy bajuszukkal simán bevállalhatnák a magyar betyár szerepkört is (interjú hamarosan), és hogy mindennél jobban akarnak egy közös fotót a Kraftwerk-kel, bele is csaptak a house mókába. Volt Queen és Justice remix, és néhány toleráns biztonsági őr, akik hosszú percekig tűrték, hogy a vehemens első sor a színpadon vodkázzon és tomboljon az amcsi duóval. Ők a bizonyíték arra, hogy nem csak a német vagy francia vonalas európaiak, de  ők is kiváló elektró-hasítók, nem hiába válik egyre több amerikai blog is itthon ismertté. 2006-ban a The Looks-szal törtek utat európai barátaik, a Digitalism, a Justice és a Boys Noize felé, a Fist of God-dal pedig csak tovább erősítették pozíciójukat a végtelenségig remixelt kislemezeikkel. 

Fesztiválok a BögreCast-on

2009.07.12. 12:42

Hirdetés

 

 

 

Olvasd a legújabb fesztivál beszámolókat Glastoburyből, a Dumdumról és most a BalatonSoundról a Bögrecast-on

http://www.radiobogre.com/index.php/sziget

Balaton Sound első nap

2009.07.12. 12:38


Az első nap a legfárasztóbb. Rengeteg új inger és a felfedezés kényszere hajtott egész nap. A térkép rutinos Balaton Sound látogatóként már nem volt fontos, a helyszínek tekintetében nem történt túl nagy változás. Sláger étel a tortilla, amit a legtöbb árus felvállalt, italnak a fűzöld sör és a benzines tartályba tankolt koktél folyik a legtöbbet, a legeredetibb helyszín pedig a hajó, ami idén kötött ki először a parton, ami azért is praktikus, mert aki a vízbe szeretné vetni magát, hogy iszapon táncolhasson, az ott teheti meg a legegyszerűbben.

 
Kora esti élménynek a Nouvelle Vague érdemel néhány szót, akik az évek során Teraszról Nagyszínpadra költöztek, köszönhetően a mai zeneipari

 

viszonylatokban tekintélyes többszázezres eladott lemez miatt. A koncert hangulatos volt az egy húron rezgő organikus nagyzenekaros felállás miatt, amit a két énekesnő egészségesen ripacs performansza tett teljessé. Bár a programfüzetben, mint francia elektro csapat szerepelnek, de a bossa nova-ás élőhangszeres hangzás távoli volt a szintetikus francia fővonulattól. 

 
Az Underworld viszont nekem túl retró volt. Érdekes megidézni a kilencvenes évek elektronikus zenei hőskorát, és tudom válság van, de a nagyszínpadra, főidőben a legaktuálisabb legfrissebb, trendalakító formációkat várnék a Born Slippy-re éhes had kielégítése helyett. Ami tetszett viszont, hogy a sorba pakolt monitorok végre a közönség felé fordultak, bepillantást engedve a használt programokba és az egész számépítő folyamatba. Karl Hyde flitteres kabátjának csillogtatása pedig a nap poénja. A fotósárokban egy izmos technikus emelt rá egész fellépés alatt egy lámpát, ami végig követte pattogó, táncoló alakját megcsillogtatva a sok száz fémlemezkét.

 
Az Aréna veszélyes hely, ha olyan techno diktátor feszül a színpadán, mint Carl Cox. Az első felvonásnál emiatt csak belestem, mint akinek nincs jegye a sátorba, és egy kordon mellől figyeltem, ahogy együtt ráng a stoboszkópra a sok ezer megvadult napszemüveges. És ami a pult mögött történt az tényleg egy élő legendához méltó volt,

 

 úgy ahogy a helyszín is. A led fal és az egész vizuális effektpart elképesztően látványos ezen a helyszínen a hang pedig gyönyörűen szól. Nem szakad szét a dobhártya, mégis minden részlet tisztán dübörög a fülekbe. Nem értem miért nem lehet minden helyszín ennyire modern. Talán ha egyik fellépő sem vállalna fellépést bizonyos technikai szint alatt, egyszer halláskárosodás helyett végre igazi hangélménnyel távozhatnánk. A szett szigorúan feszes volt és bár nem trükközött sok játszóval az akár siketeket is megtáncoltató Cox, mégis tátott szájjal figyeltem, annyira, hogy még táncolni is elfelejtettem. 

 
Mindig bebizonyosodik fesztiválról fesztiválra, hogy nem mindig a fő helyszíneken van a legizgalmasabb aktuális történés. Akár egy koktélos pult fölött, a repkedő szirupos palackok hátterében is akadnak dj-k, akik maroknyi vödörből, vagy éppen benzines tartályból színes léket szürcsölve táncoloknak játszanak, még akkor is, ha például Cadik rögtönzött Silent Disco-ra kényeszerült az elnémuló hangfalak mellett, pedig érződött, hogy hozza a szokásos magas színvonalát, vagy Palotai-ra pattognak lábaik, aki visszatérő elem az idei Balaton Soundon, ezért kevésbé dühítő, hogy őt meg a 10 m-re varázsló Carl Cox robaja nyomta el. 

 

 

Oliver Huntemann interjú

2009.06.17. 19:47

 Egyike azoknak a kitartó producereknek, akik még látják a limitált példányszámos bakelitek varázsát. Oliver Huntemann Hamburgból küldi felénk techno himnuszait, ha épp nem Chemical Brothers vagy példának okáért Underworld remixeken dolgozik. Új lemeze, a H-3, amit nem, mint H-Mann, hanem saját nevével jegyzi, még friss, de a DumDum fesztiválra dj szettel érkezik, amibe, mint mindig, saját számokat is bedolgoz majd. Az interjúban mesél a trance szóról, értékeli a forradalmakat, mint ex tengerész és mesél a zene helyzetéről ebben az átláthatatlanul változó és alakuló zenei világban, ahol már azt sem tudjuk hová kell matrica vagy egy új blog bejegyzés. Rengeteg kiadónál megfordult már; csendben építkezett a Cocoon és a Gigolo szárnyai alatt, ott volt a Confused és a Dance Electric kezdeteinél, és most az Ideal Audio-t húzza magával.
 

 

Az interjút itt olvashatod el:

http://www.radiobogre.com/index.php/adasok/34-interju/239-oliver-huntemann-interju

Datarock interjú

2009.06.17. 19:33

 A norvég csapat, akiknek piros melegítőben kényelmes aerobikozni, agyilag inkább duó, és a 2005-öt debütáló lemez után most jött el az idő nekik a folytatásra. a Red szeptemberben jelenik meg, de az első Give it up című kislemez már videóstól hódít. Interjúra Fredrik Saroea-t kaptuk el, aki kérésünkre elmerül a rertó feeling okaiban és hogy miért értelmezi rosszul a közvélemény a Rómeó és Júlia történetet, avagy hogy éli meg rosszul a pubertás kort a bénácska Rómeó.

 

Az interjút elolvashatod itt:

http://www.radiobogre.com/index.php/adasok/34-interju/227-datarock-interju

Laurent Garnier interjú

2009.06.17. 19:26

 ‘Célom, hogy megtáncoltassam a közönséget’ – állítja Laurent Garnier. Több mint húsz éve mar, hogy a manchesteri Hacienda rezidens dj-jeként zenélt, de a francia techno atyja még mindig tartja a szavát. Új es egyben ötödik stúdió albumát, a Tales of a Kleptomaniac-ot, az európai turné első állomásaként, a londoni Matter klubban mutatta be péntek este. A több mint másfél órás élő bulin a jazz, blues es hiphop trakkek mellett, olyan örökzöldek is elhangzottak, mint a Cripsy Bacon vagy a Man with a red face. A lemezbemutatót egy két es fél órás Garnier dj-szett követte. Laurent- tel az elő show után beszélgettünk…

 
Az interjút itt olvashatod el:

 

Telefon Tel Aviv PDF Nyomtatás E-mail
 
telefon tel avivTelefon Tel Aviv - Immolate Yourself

Mivel immár semmi kétségünk, hogy a közel-keleti konfliktus nem menő, teljesen normális reakció, ha a Tel Aviv szó hallatán inkább egy nagyon békés és igenis nagyon menő formáció ugrik be, mégpedig az amerikai Telefon Tel Aviv, akik 8 éve jelentkeztek az első albumukkal, hogy három év múlva a csendes, relaxálós korongok egyik legjobbját (Map of What Is Effortless) tegyék le az asztalra. Egy éve, január 22-én, az úgynevezett Kék Hétfőn, az év legdepresszívebbnek, legnyomottabbnak tartott napján kezdett hozzá a duó az új korong munkálataihoz. Az Immolate Yourself megszületett, s 20-án napvilágot is lát. Elöljáróban annyit, hogy az új lemez kevésbé egységes, mint a Fahrenheit Fair Enough vagy a Map of What Is Effortless, több stíl és irány keveredik, szintipoptól az ambient témákon át az egész sötét darabokig, szégyenkezésre azonban most sem lesz oka a két úriembernek.

Podcast Bögrés zenékkel



 

 

Tracklist:

01. The Birds
02. Your Mouth
03. M
04. Helen of Troy
05. Mostly Translucent
06. Stay Away from Being Maybe
07. I Made a Tree on the Wold
08. Your Every Idol
09. You Are the Worst Thing in the World
10. Immolate Yourself

Kiadó:
BPitch Control
Megjelenés:
2009. 01. 20.
(forrás: Parazsurnál)

Stereo Killaz Interjú

stereokillazKorábban már bemutatkozott itt Stereo Killaz az All Tracks In The Mix-szel, most pedig saját magáról vall, mint hipergyors számkészítő, Varga Zsuzsának és az Anima Sound System-nek mixelő, Spin That Shit partikat szervező dj-producer.

Hallgasd meg a

Rádió Bögrén










Podcast Bögrés zenékkel

 



 

Tracklist:

BUSY P- To Protect and Entertain (Crooskers remix)


TWOCKER-Chopper


MACHINES DONT CARE-Sounboy Massive


THE OUTLANDER-Vamp


SHAPESHIFTERS-Chime


JUNKIE XL-Stratosphere


MICKY SLIM-Hit the Club (Heavyfeet remix)


NIYI-Amelia


STEREO KILLAZ-Only Fashion


HEAVYFEET-One Last Time


FUKKK OFF-Rave is King (Le Castle Vania remix)


DON RIMINI-Rave On


MR OIZO-Flat Beat (Computer Club remix)


SEAN PAUL-Temperature (Stereo Killaz gabbgabbahey remix)


NONEWYORK-Cocain Bassline


WOLFGANG GARTNER-Flashback


STEREO KILLAZ-Always and always


KONFLICT-Messiah remix outro

Pöli Mix a Rádió Bögrén

2009.01.14. 23:12

 

Podcast Bögrés zenékkel

 

 

 

Pöli Mix  a Rádió Bögrén

poliA magyar house szcéna egyik kulcsfigurája; elég csak Kecelre vagy Sifokra gondolni. Rádióműsora 2005 óta jelentkezik Made Inn néven. Ez a mix akár abba a sorozatba is beleillene, de most itt hallható. Ez most kicsit más, mint amit a Bögrén megszokható volt, de senkinek sem árt egy kis látócső tágítás.

 

a mixet hallgasd a Rádió Bögrén!

 

 

 

Tracklist:

01.Frankman: Undreams/Shayan Music
02.Astraglide: On on/New Era
03.Spin Science: Bad magic/Cabrio
04.Timmy Vegas: As is the ocean(Kneedeep remix)/Universe Music
05.Sebastian Davidson: Nightbird(Manuel Tur remix)
06.Manuel Tur: Conchord/Compost
07.Terry Lee Brown Jr: Soul digits/Plastic City
08.Ronan: Take me back(Shur-I-Kan remix)Onethirty
09.Da Funk: Catch the wave(Subsky's galaktik mix)/Acryl Music
10.Stryke: Atari love /Plastic City
11.Lukas Greenberg: So tight/Klju

Töltsd le a Rádió Bögre exkluzív Podcastjait, most ingyen!

 

Megjelent a Rádió Bögre Podcastja a BögreCast exkluzív interjúkkal és mixekkel!

Podcast Bögrés zenékkel

Eddig a gépedhez voltál kötve, de mostantól letöltheted az iPododra, PDAdra, vagy az mp3 lejátszódra a legfrissebb és csak neked készült beszélgetéseket és zenéket.

Iratkozz fel BögreCastra, és vidd magaddal a legfrissebb és legizgalmasabb mixeket és a legjobb interjúkat ingyen. Hallgasd a buszon, villamoson, sportoláskor, az autódban, vagy éppen akkor, amikor a Rádió Bögre oldalait lapozod.

Vágysz egy kis electropop, electroclash, french electro, german electro, house, techno, nu rave, minimal, indie zenére? Válogass a BögreCast epizódjai között. A zenészek ezeket a számokat egyenesen a Rádió Bögre számára keverték. A mixek többségéhez csak Bögre oldalain férhetsz hozzá, sehol máshol!

Itt hallhatod a sztárokkal készült exkluzív interjúkat, beszélgetéseket az elektronikus zenéről, munkájukról, terveikről, magánéletükről, vagyis mindarról, amit eddig nem tudtál róluk.

Hogyan iratkozz fel? Egyszerűen csak klikkelj:

 

RSS olvasón keresztül akarod elérni, akkor klikkel ide: http://feeds.feedburner.com/RadioBogre

BögreCastra, ami a Rádió Bögre Podcastja: http://feeds.feedburner.com/BogreCast
 
iTunes az iPodra - iTunes-ba másolható link itpc://feeds.feedburner.com/BogreCast

 

Rádió Bögre - friss hírek, kritikák, interjúk, beszélgetések, lemezbemutatók az elektronikus zene világából.  

 

 
süti beállítások módosítása